Мъск май ще дойде

Милиардерът Илон Мъск се очаква да посети Белоградчик на 23 април. Това става известно от резервация, направена от негови представители в ресторант, който е в близост до природния феномен „Белоградчишки скали“, съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров.

Ден по-рано министърът покани Илон Мъск да посети България, чрез „Туитър“ и „Фейсбук“, след като най-богатият човек в света сподели публикация, изобразяваща скалите край Белоградчик. Снимката е на крепостта „Калето“ в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост.

Това е довело до вълна от покани към Мъск да посети страната ни, сред които на представители на местната власт, както и на служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Това вероятно е допринесло за решението на най-богатия човек в света от негово име да бъде направена резервацията, информира БТА.

Към момента липсва официално потвърждение, че писмото действително е от официален представител на американския милиардер. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram