Искате да изневерите? 6 неща, за които да помислите преди това

Всяко действие на човек е провокирано от неговия собствен избор. Изневярата също е въпрос на избор, а не просто на стечение на обстоятелствата. Ако в момента се чувствате изкушени да изневерите на своята половинка, прочетете следващите редове.

Изневярата е едно от най-големите предателства, които могат да се случат в една връзка. Въпреки това на изневярата днес не се гледа като на нещо необичайно. Със сигурност самите вие попадате в една от трите графи: били сте в ролята на потърпевши от изневяра, вие самите сте изневерявали, или пък познавате двойка с история, включваща изневяра. Ако пък в момента се изкушавате да изневерите на своята половинка, трябва да помислите за следните 6 неща:

Няма връщане назад

Изневерите ли – това няма как да бъде заличено. Дори да е било еднократно и много да съжалявате, изневярата си остава факт. В случай, че вашият партньор разбере, той ще има пълното право да се раздели с вас – независимо от вашите съжаления и молби. Ако след изневярата все пак решите да останете заедно, това със сигурност ще промени вашите отношения. Загубеното доверие много трудно би могло да се спечели обратно.

Другият човек не е идеален

Може би напоследък се карате по-често с партньора си, може би се чувствате пренебрегнати или просто ви е доскучало. Вероятно половинката ви има хиляди недостатъци, а новият човек е идеален и точно такъв, какъвто трябва да бъде. Но това е само илюзорна представа за нещата. Каквито и проблеми да имате във връзката, изневярата определено няма да ги реши.

Има голям шанс истината да излезе наяве

Дори да смятате, че знаете как да изневерите без половинката ви да разбере, нямате никаква гаранция, че ще успеете. Понякога и един малък детайл или промяна в поведението може да бъде сигнал за вашия партньор, че нещо не е наред. Готови ли сте наистина да поемете отговорността за изневярата си, ако тя се разбере?

Раздялата е признак за уважение

Ако все пак чувствате, че връзката ви е обречена и поради тази причина бихте изневерили, по-добрият избор е просто да прекратите настоящите си отношения. По този начин ще проявите нужното уважение към всички замесени.

Изневярата няма да ви направи по-щастливи

Да, вероятно ще изпитате моментни щастливи емоции, приятно вълнение и страст, която сте позабравили. Когато всичко свърши обаче, вие ще останете отново със своята връзка, от която бягате, но още по-объркани от преди. Освен това няма как да се почувствате напълно щастливи, когато знаете, че изневерявате на партньора си.

Ще поставите здравето на половинката си на риск

Дори да използвате презерватив, нещата все още могат да се объркат. А едва ли сте поискали пълни изследвания от човека, с когото смятате да изневерите? Макар шансът презервативът да се скъса и вие да се сдобиете с някоя нежелана инфекция или болест да е минимален, все пак съществува. По тази причина, ако изневерите, вие ще поставите и здравето на своя партньор на риск.

Розали

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram