Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара

Жителка на село в индийския щат Мадхя Прадеш отишла в гората за дърва за огрев и намерила диамант, чиято стойност се оценява на 25 хиляди долара. Това съобщава New York Post.

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара  - 2

Дженда Бай събирала и продавала дърва за огрев, за да спечели пари за ремонт. Забелязвайки блестящ прозрачен камък в гората, тя го взела и изтичала бързо вкъщи, за да каже на съпруга си за находката. Двойката не могла да идентифицира скъпоценния камък, затова се обърнали към местния бижутер Анупам Сингх.

Той потвърдил, че жената е намерила диамант с тегло четири карата. Семейството, което живеело в изключителна бедност в порутена къща, планира да предложи находката на търг и се надява продажбата на скъпоценния камък да им помогне да решат финансовите си проблеми.

Жената има четирима сина и две дъщери, които са пред женитба. С приходите от камъка Дженда Бай иска да реновира къщата и да организира сватбите на дъщерите си.

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара  - 3

По-рано беше съобщено, че миньори по време на работа в Ангола, са открили най-големия розов диамант за последните 300 години. Когато се обработва, той може да загуби до 50 процента от първоначалния си размер.

Източник: New York Post

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram