Жена носи 56 години ембрион в утробата си

81-годишна бразилка живя 56 години с ембрион в утробата си, който е резултат от извънматочна бременност, съобщи изданието G1.

Даниела Вера, която живее в бразилския град Арал Морейра, дълго време страдала от дискомфорт в коремната област, още в младостта й се появило странно образувание в тази област. Жената не е потърсила помощ от медицински специалисти, предпочитайки народни средства. Но в началото на март обостряне на болката я принудила да посети болницата.

Първоначално лекарите решили, че жената е отровена. Лечението не дало резултат, така че на следващия ден Вера била изпратена в областна болница. След направена томография на коремната област се оказало, че в коремната кухина на жената има фосилизиран ембрион, а състоянието й е причинено от извънматочна бременност в младостта й, пише Телеграф.

Жената е претърпяла операция за отстраняване на ембриона, но поради внесена инфекция в тялото пациентката е починала в интензивното отделение. Такива случаи в медицината се наричат ​​литопедия. Диагнозата е рядка патология, при която ембрионът умира в матката или коремната кухина, след което се покрива с твърди калциеви образувания.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram