Готови за 2024: кой цвят носи късмет и щастие в годината на Зеления дървен дракон

Цветовете заемат специално място в живота ни, като носят определено настроение и символизират различни емоции. Не е тайна, че според Фън Шуй цветовете играят и огромна роля за това да привличаме късмет и просперитет.

А най-хубавото е, че никак не е трудно да последвате съветите на източната философия в ежедневието си – някое сладко сако, шал или бижу, както и декорация за дома и офиса в определен цвят могат да повдигнат настроението ви и да привлекат позитивна енергия около вас.

През 2024 г. ще започне китайската година на Дървения Дракон и именно с това митично същество е свързан цветът, на който трябва да заложите в гардероба и околната си среда.

Това е изумрудено зеленото – нюанс, който отваря сърдечната чакра и носи хармония. Естествен и приятен за окото, този цвятсе асоциира още с растеж, подмладяване и просперитет, защото се свързва с жизнеността и обновяването на природата.

SaveColor Crush – Penny Pincher Fashionpennypincherfashion.comemerald green

Изумрудено зеленото насърчава новото начало във всеки аспект от живота, затова носете нещо в този цвят във всеки важен момент през 2024 г.

Друг важен аспект от предстоящата китайска година е елементът дърво. Той се свързва с природата и идеално се допълва със символиката на зеления цвят, като заедно създават усещане за хармония, баланс и стабилност.

Освен на изимрудено зелено, през 2024 г. можете да заложите на цветовете златно жълто и наситено червено, съветват Фън Шуй специалисти. Жълтото символизира оптимизъм и просперитет, а червеното, което традиционно е късметлийски цвят в китайската култура, внася енергии на жизненост, страст и мотивация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram