Quiz This вече е в Gardens retro bar&café в Казанлък за радост на любознателните забавляващи се

Едно от любимите кътчета на казанлъчани за релакс, сладка раздумка с перфектни питиета и галеща сетивата атмосфера – Gardens retro bar&café, в началото на новата година предложи ново предизвикателство както на верните си фенове, така и на всички любознателни хора, които обичат да се забавляват.

Уютното кафене Gardens retro bar&café вече е домакин на най-голямата верига в България за куиз-състезания Quiz This.

Двете стартови издания на надпреварата по обща култура се проведоха в Gardens retro bar&café сред 8 отбора в две поредни вечери в сряда (на 18 и 25 януари), а този ден от седмицата ще бъде установен като традиционен за Quiz This – Казанлък в Gardens retro bar&café. В сряда вечер знаещите хора от Казанлък ще могат да участват в играта с мото „Знание и забавление”. Желаещите да мерят с други познанията си могат да сформират отбори и да се включат още следващата сряда (1 февруари) в съревнованието в Gardens retro bar&café, като предварително резервират места.

Quiz This се провежда в 6 кръга, като единият е музикален – състезателите трябва да разпознаят музикални произведения, а другият – визуален, в който разпознават по фотоси географски локации, филми, популярни личности и други. В останалите 4 кръга отговарят на въпроси и решават логически задачи. Правилата включват жокери, а отборите могат да градят стратегии.

Разбира се, награди от Gardens retro bar&café получават победителите, а всички участници обогатяват „арсенала“ си от любопитна информация.

В стартовите издания на Quiz This – Казанлък в Gardens retro bar&café участниците трябваше да отговорят коя е най-късата улица у нас и къде се намира, къде е родината на панамската шапка, кое е най-високото българско съоръжение, защо XL е по-малко от L за древния римлянин, попаднал в днешен магазин за конфекция и много други интересни въпроси.

Gardens retro bar&café в Казанлък се присъедини към заведенията на традиционните големи центрове на куизърството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Каварна. Предстои Града на розите на малко по-късен етап да се включи и в най-престижния национален шампионат за общообразователни куизове. Така местната „арената на познанието“ ще се състезава с другите клубове в страната.

Веригата Quiz This е излъчила множество шампиони, национални състезатели по куиз, участници в телевизионни формати и е едно страхотно продължение на най-обичаното и традиционно в България предаване „Минута е много“, което с годините си създаде едно специфично общество на многознайковците.

От тази година, авторитетната верига добавя и две нови надпревари. Освен за най-престижния трофей, а именно националната титла, всички отбори ще могат да се борят и за „Купата на куиза“, както и за „Лигата на първенците“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram