BabsBG продължава напред в „България търси талант“ /видео/

„Супер яките баби от БАБС БГ изкефиха журито и публиката с енергията и каузата си! 🎶💥
👍 Дамите, с обща възраст 333 години, получиха 4 ДА и излитат напред! 👏

👉 “Много сте яки, момичета! Завиждам ви на енергията! Просто ми се ще да има повече такива жени като вас!”, изумена беше #ЕвелинКостова🤩

👉 “Абсолютно онемях от този заряд, който носите на сцената. След тази вечер цяла България ще знае за БАБС БГ!, каза #НиколаосЦитиридис🤗

🥰 А теб вдъхнови ли те изпълнението на петте дами?“.

Това написаха продуцентите на „България търси талант“ на страницата на шоуто във Фейсбук след снощното представяне на казанлъшкия квинтет. BabsBG е вокален формат без аналог и участва в кастинга за български дарования в тазгодишното му издание. „Щурите пенсионерки“ от Казанлък бяха аплодирани от екзалтираната публика, а изуменото жури им даде четири пъти „да“. Така BabsBG продължават в шоуто напред и ще се борят, за да стигнат до финала му.

Музикално-вокалният проект стартира в Народно читалище „Искра-1860“ в Казанлък по инициативата на председателя му вече покойния Васил Самарски в началото на декември 2018 г. след кастинг с явили се повече от 60 посребрени дами. Замисилът, който трета година е факт, е да се сформира група от пеещи, артистични и пластични жени в пенсионна възраст, които да станат звезди на 70 години. Ръководител на музикалния проект е певецът и единствен български възпитаник на престижната Музикална академия в Русия – „Гнесен“, завършил я с червена диплома и глас на „Music Idol“, старозагорецът Стоян Петров. Асистира му вокалният педагог Стефка Денева, хореографията е поверена на Николай Тенев, а за сценичното поведение в началото се грижеше Васил Самарски.

Вокалната група BabsBG изпълнява поп и рок хитове с адаптиран текст на български език. Аранжиментите на парчетата са дело на композитора Боян Христов, а текстовете на Петър Москов. BabsBG имат своя специален стайлинг – атрактивна визия и поведение, което провокира и създава необикновен и изненадващ имидж. Медиите ги нарекоха „щурите пенсионерки от Казанлък“, а публиката ги боготвори, въпреки че през последните почти две години пандемията им попречи да осъществят планираните сценични изяви и турне из страната.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram