Вълнуващ първи учебен ден за 54 първокласници на ОУ „Кулата“- Снимки и Видео

С две големи благотворителни инициативи се ангажира екипът на ОУ „Кулата“ през 2023 г. Едната, бе реализирана на финала на миналата учебна година – за направа на цветни алеи, които украсиха казанлъшкото училище, с активното участие на класове и родители от учебното заведение, а другата – на старта на новата учебна година. Много родители и ученици „прегърнаха“ идеята за създаване на цветни площи при входа на училището. От дарителската кампания бяха събрани 1582 лв., като основно те бяха използвани за създаване на цветни пространства в двете градинки. Закупени са и зелени растения, които са засадени на входа на училището и създават приятна атмосфера за учениците.
А на старта на тази учебна година, училището подкрепи преподавателя на второкласниците Стела Николова за събиране на средства за лечение на деца с муковисцидоза – тежко, нелечимо генетично заболяване. Две деца, ученици на ОУ „Кулата“, се лекуват от това заболяване, но училището, учителите и децата, не са безразлични и отново протягат ръка за помощ. Кутия за дарения ще събира средства, които ще бъдат предоставени на Асоциацията за лечение на муковисцидоза.
На добър час и на най-малките ученици на „Кулата“ – 54 първокласници, които днес за първи път влязоха и опознаха своя втори дом. 360 деца учат в основното училище. Днес те бяха радушно посрещнати от своите учители и приветствани за добре дошли отново в клас от директора Донка Симеонова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram