Шипка посреща празника Успение Богородично с приключили ремонти

Ds olil

„Тази година честванията ще бъдат посветени на жителите на гр. Шипка и приятелите-доброволци, чието единомислие, усърдна работа, единодействие, взаимопомощ и упоритост издигнаха гр. Шипка като феникс от пепелта, за да посрещне празниците си възобновена, чиста и с нови придобивки след опустошителната градушка, преминала на 13 юни през китното градче“, разказва кметицата Веска Панайотова.

По капиталовата програма бе съществен проект по благоустрояване на тротоарните пространства на главната за града улица „ Стефан Орешков „ .

Положени бяха нови бордюри и се изградиха модерни тротоари с цел подобряване организацията на движение и създаване на по- голямо удобство за гражданите.

Благодарение на съдействието на Община Казанлък и ОП КД и ПИС с директор г-н Ахмед Мехмед бе обновено силно компрометираното след опустошителната градушка парково осветление и част от уличното осветление.

Безвъзмездно бяха предоставени контейнери за строителни отпадъци на 254 домакинства. Транспортирането и депонирането им бе финансирано от Община Казанлък. Кметство- Шипка благодари на г- жа Галина Стоянова- кмет на Община Казанлък за съдействието.

Благодарим и на дарителите- Петко Чирпанлиев , Генчо Каназирев , Кръстин Алексиев,,Елица Димитрова, Дафина Тошева, Анастасия Велева, Ива Клисарова и Росица Рачева, за своевременната финансова помощ с цел закупуване на лампите и нужните ел. материали.

Благодарим на всички доброволци, които бяха съпричастни, съдействаха и ни помагаха дни наред . Бъдете здрави и благословени , прекрасни хора с големи сърца!

„Благодарим на всички доброволци, които бяха съпричастни, съдействаха и ни помагаха дни наред. Бъдете здрави и благословени, прекрасни хора с големи сърца! Благодарение на всички вас днес гр. Шипка отново е чиста, подредена и обляна в светлина в очакване на богатата програма за „Богородични празници 2024“, съобщават от Кметството в Шипка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram