Шеф Станислав Димитров от ресторант „Софра“: Задължително опитайте от новото ни лятно меню! – Видео

На 25 г., а вече е сред най-добрите и разпознаваеми шеф-готвачи на България, преминал през школовката на времето и в „Кухнята на Ада“, а тук обучението с шеф Виктор Ангелов надгражда неговите кулинарни способности.
Младият шеф Станислав Димитров от ресторант „Софра“ в Kings’ Valley Medical & Spa Hotel, Казанлъшки минерални бани, е един от авторите на новото лятно меню, което задължително трябва да опитате, защото в неговата кухня се готви по уникален начин. Дори когато става дума за миш-маш. Но не какъв да е, а с трюфел, от лятното меню.

В изготвянето на менюто за лятото на 2024 г. се включват и колегите на Станислав, но неговата дума е определяща като главен готвач. Екипът на кухнята, която ръководи, се състои от общо 14 души.

Станислав и екипът му залагат само на пресни продукти, които идват от местни ферми, а качеството и вкусът са отличителният знак за заведението.

„При нас идват посетители от цялата страна, има и чужденци сред тях, за да опитат от това, което приготвяме и искаме да ги изненадаме приятно. Ресторантът ни е отворен и за хората от Казанлък, и от прекрасната ни Розова долина“, разказва Станислав. „Всеки може да влезе за свободна консумация, като вкусът е това, което ще го изненада“, допълва шефът. Дори когато готви, той се усмихва, защото храната, приготвена с любов и с желание, е не просто вкусна, тя те зарежда с настроение.


„Има много ресторанти в Казанлък, но те не могат да се сравняват със „Софра“. Ще се убедите в това, когато опитате от нашето лятно меню“, допълва шеф Станислав Димитров. Самият той дава много от идеите, които са авторски и много предизвикателни.
Предизвикателство към него е и участието му в нов проект, съвместно с Община Казанлък за Празниците в Долината на тракийските царе през септември. Скоро организаторите ще изнесат и още подробности около подготвяните изненади за казанлъчани и гостите на града във връзка със събитието, в което шефът от „Софра“ има почетно място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram