„Хора за хората“ с участието на Димана Боянова

Ds olil

Пъстро, многолюдно и весело, хорото от векове е най-хубавата част от българските празници. На 8 септември (неделя), от 16:00 до 19:00, площад „Севтополис“ ще бъде домакин на Националната инициатива „Хора за хората“.

„Хора за хората“ преди повече от 10 години възражда и до ден днешен поддържа стародавната българска традиция по залез слънце в почивния неделен ден хората да се събират на мегдана, за да общуват и да се веселят, зареждайки се енергийно с народни песни и танци.

”Същината на хорото е да обединява хОрата“, казват инициаторите. “Всички поколения и цялата общност – в един общ ритъм, в една емоция.”

Веднъж годишно хорото става особено голямо, събирайки на едно място представители на всички хорА от Националната инициатива „ХорА за хОрата“, които се играят в страната ни! Тази година домакин на това знаково Събитие ще е град Казанлък, а гости ще има от Белово, Бургас, Варна, Велинград, Видин, Горна Баня, Нова Загора, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Смолян, София, Стара Загора, както и от други градове и села.

Специален гост ще е и любимата на всички, народната певица Димана Боянова, горещо подкрепяща Националната Инициатива!

Докато Мегданите са озвучени с чудни гласове, гайди и тъпани и са пълни с танцуващи хора, хорото няма да се превърне в отживелица!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *