Ученически клуб по роботика търси екип за международните състезания и спонсори

Ds olil

Седем предприемчиви и вярващи в успеха младежи са част от ученически клуб по роботика от Казанлък, който вече пожъна успех в международни състезания. Възпитаници на ППМГ „Никола Обрешков“, ПГЛПТ и ПГ „Иван Хаджиенов“ съставят ядрото на групата, която се е заела да разшири своя състав предвид новите и амбициозни цели – участие в престижни световни форуми по роботика. „Набираме нови членове сред учениците от 9 – 12 клас, като не се изисква предишен опит, а единствено желание да се развиват в сферата на роботиката, програмирането и инженерството“, разказват ни Теодор, единадесетокласник от ПГ по лека промишленост и туризъм, и Денис – от Природо-математическата гимназия в Казанлък. С останалите членове на RoboLab, както са именували своя клуб, са заедно от 2 години. Сбирките са ежедневни, засега в сградата на ППМГ „Никола Обрешков“, но младежите имат и други намерения.

Освен увеличаване състава на клуба, се нуждаят и от нова база, в която да развиват проектите си, а и от спонсори, защото мечтите им нямат предел. Всяко престижно начинание се нуждае от финансова подкрепа, а на този етап, бъдещите казанлъшки конструктори, инженери и проектанти са сами. Помагат им единствено менторите, които са с тях от ден първи на тяхното начинание.

Клубът по роботика вече е известен с постиженията си на национално ниво, включително с победата на състезанието „Роботика за България“, в което печели шампионска титла и отличия в 3 категории – за рободизайн, робоигра и изследователски проект. Сега предлага на учениците от региона на Казанлък възможност да се потопят в света на технологиите, иновациите и състезанията. Тази година RoboLab разширява дейността си като предлага напълно безплатно обучение, с достъпност за ученици от всички училища.

„Подготвяме се за новите предизвикателства и търсим подкрепата на местния бизнес за нашите смели проекти. Без финансови протекции, шансовете ни за успех са ограничени“, коментират момчетата. „Подготовката ни е с помощта на квалифицирани ментори, включително бивши ученици на клуба“, научаваме още от членовете на RoboLab.

Това, което обещават на новите попълнения са практическа работа с Arduino, 3D принтиране и програмиране, създаване на иновативни проекти в сферата на роботиката и изяви в състезанията. Записването вече започнало и е за онези, които имат желание да развиват уменията си и да бъдат част от една съвременна, млада и иновативна общност, която вярва в себе си и успеха.

Повече за записванията в клуба вижте тук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *