Трудът на децата от школа „Арт линия“ получи оценка и на национално ниво – Видео и Снимки

Ds olil

И двете книги – дело на талантливите художници от школата по изобразително изкуство „Арт линия“ и на дизайнерите Кирил Кацаров и Ани Белчева, ще бъдат достъпни за посетителите на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ в София. Това съобщи при представянето им в ЛХМ „Чудомир“, по време на инициативата Европейски дни на наследството, художникът Росен Дончев. Той също участва в художественото оформление по проекта „Арт линия. Първи стъпки“, както са озаглавени и двете книги, но основната работа вършат двамата възпитаниците на Ваня Запрянова. Ани работи по едната книга, подбира част от рисунките на деца от школата, а с другата се заема Кирил. И двамата са дизайнери, завършили в Холандия, но имат различен творчески подход, обясни техният дългогодишен преподавател и ментор Ваня Запрянова.

В книгите, първи подобен авторски проект а школата, присъстват рисунки на деца от най-ранните години на „Арт линия“ до днес. Така, вече 23 години, школа „Арт линия“ обединява и дава поле на изява на младите творци от нашия град, помага им да се развиват и постигат мечтите си.

С премиера на книгите „Арт линия. Първи стъпки“ и с и изложба в ОБ „Искра““България в картини“ школата откри в края на септември своята нова творческа година. На представянето на книгата присъстваха възпитаници на Ваня Запрянова, родители и много гости, а на финала на премиерата всички опитаха от вкусната торта, по повод 23-ия рождения ден на успешната казанлъшка школа „Арт линия“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *