Трети случай на COVID – 19 в старозагорско

Ds olil

Новината потвърди проф. Йовчо Йовчев, ръководител на университетска болница в Стара Загора. Това е мъж на 61г., който е приет в болницата в Стара Загора след положителна проба за коронавирус. Така случаите на територията на областта стават три, след първия случай, казанлъчанин, завърнал се от Франция, а в понеделник вечерта бе приет и 81-годишен мъж от Стара Загора. Пациентът е носител на вируса за COVID – 19. Постъпил е за лечение в клиниката по ендокринология на 25 март, в тежко състояние по повод на диабетична кома.

Мъжът от Казанлък е в добро състояние и се очаква при два отрицателни теста за коронавирус да бъде изписан от болницата.

 

Професор Йовчев призовава, заради очакването за увеличение на случаите с положителен тест на коронавирус и постоянната употреба на облеклата за еднократна употреба фирмите, които биха могли да доставят медицински костюми за многократна употреба. Тези костюми осигуряват по-добра защита и облекчават работата на медицинските екипи, особено за работещите в Инфекциозна клиника.

bnr.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram