С пищна церемония СУ „Екзарх Антим I“ изпрати своите зрелостници

Ds olil

С вълнуващо и прочувствено слово директорът г-жа Радиана Стефанова откри церемонията по дипломирането на випуск 2024 на СУ „Екзарх Антим I“. Последваха минути на радост, възторг и гордост за всички ученици от 12 клас, които получиха своята диплома и своя звезден миг на добре свършена работа и първи голям житейски успех.

Ръководството на учебното заведение награди 42 отличници на випуска. Връчени бяха плакети за „Ученик на випуск 2024“, грамоти за отличен успех при завършване на средно образование, грамоти за постигнат резултат Отличен 6.00 на ДЗИ и за активно участие в училищния живот на СУ „Екзарх Антим I”, гр. Казанлък.

С плакет „Ученик на випуск 2024“ са отличени Неделина Николаева Неделчева от 12 а клас и Дарина Чавдарова Ангелова от 12 б клас
Неделина Неделчева е възпитаничка на СУ “Екзарх Антим І“ от I клас и през периода на обучение в гимназиален етап е постигала пълен отличен успех през всяка една година. Ученичката взема активно участие в множество извънкласни дейности, с което допринася за името на СУ „Екзарх Антим I“ да бъде популяризирано в града, страната и чужбина.
Дарина Ангелова е възпитаничка на училището от VIII клас и през периода на обучение в гимназиален етап е постигала пълен отличен успех през всяка една година.

От профил „Предприемачески“ на 12 а клас, със задълбочено изучаване на предприемачеството и информационните технологии и класен ръководител Радостина Кънева, през тази учебна година Симона Златанова, Неделина Неделчева и Геновева Бюйлекова участваха в международно състезание в подкрепа на предприемаческите умения на младите хора, организирано от Русенския университет „Ангел Кънчев“. С много ентусиазъм момичетата демонстрираха своите умения в областта на предприемачеството и бизнеса и спечелиха първо и второ място в две категории.
Пламена Тодорова спечели второ място на Национален конкурс по география с постер „Живот под водата“, а Неделина Неделчева заслужено получи титлата Царица Роза като най-обаятелната и най-интелигентната дванадесетокласничка.

В 12 б клас, профил Чужди езици, с класен ръководител Христина Христова, събра 28 различни, ярки индивидуалности, които с отзивчивост, взаимно уважение и подкрепа изградиха сплотен, единен младежки колектив, притежаващ свой неповторим и очарователен образ. Учениците от 12 б клас разкриваха своите умения и таланти през годините в областта на науката, спорта и изкуствата. Доказаха, че упоритият труд и постоянството не са просто думи, а сигурен път към удовлетворението да постигаш това, към което си се устремил.

Историята на училището ще запази имената и успехите на Максим Илиев – отличник, знаменосец на випуска, участник в международни проекти и програми /Еразъм, eTwinning, европейски посланик на училището/, Мартин Карамалаков – отличник, участник в международни проекти и програми /Еразъм, eTwinning, европейски посланик на училището/, Дарина Чавдарова – за високите резултати в курса на обучение, отличните резултати на Елена Николаева -първа подгласничка на Царица Роза 2024, Мариам Григорова – втора подгласничка на Царица Роза 2024, Виолета Бъчварова – за високите й постижения в областта на спорта, приета с пълна спортна стипендия в Мисури – САЩ.

В 12 в клас – профил Софтуерни и хардуерни науки, с класен ръководител Борис Кадънов, завършват 26 младежи, които с отзивчивост, взаимно уважение и подкрепа изградиха сплотен, единен младежки колектив, притежаващ свой неповторим и очарователен образ. Учениците от 12 в клас разкриваха своите умения и таланти през годините в областта на науката, спорта и изкуствата. Участваха в редица училищни, национални и международни прояви и проекти – олимпиади по информационни технологии, български език и литература, Еразъм и др. Доказаха, че със знание и труд се преодоляват прегради и се сбъдват мечти!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram