СУ „Екзарх Антим I“ има вече Зелен флаг

Ds olil

С празнично събитие ученици и учители на СУ „Екзарх Антим I“ отбелязаха пристигането на Зеления флаг, който беше връчен на училището като еко училище. Флагът е символ и обещание за едно по-добро и уважително отношение към природата.

СУ „Екзарх Антим I“ се присъедини към екоучилищата в България като доказа отново, че всичко е постижимо, стига всички да гледат в една и съща посока. Гост на церемонията по издигане на Зеления флаг отново беше Майката Природа, която благодари за отзивчивостта и ангажираността на антимовци със създаване на един пореден и чист свят за всички живи същества. Събитието беше отбелязано с нестандартно изпълнението на песента „Нищо друго няма значение“ на Металика от на рок група“ Антим“ и фолклорните певици от 10 в клас. Малките екоактивисти раздаваха знаменца на присъстващите и подаряваха гордо усмивки навред.

Директорът на училището Радиана Стефанова поощри постоянството и активността на антимовци и изказа възхищението си от всички участвали в кампанията за спечелване на Зеления флаг. Към тържественото честване се включиха и малките антимовци от 4 в клас, които изпълниха музикален призив за опазването на природата.

Интерактивното изпълнение на учениците от 6 в клас, които представиха една история на три медузи в океана, предизвика голям интерес и присъстващите спонтанно реагираха с обещание, че ще пазят своята природа.

В ролята на майката Природа влезе Мадлен Савова, а водеща на събитието бе Деляна Нанева. Празникът бе организиран от Екокомитета на СУ „Екзар Антим I“ с председател Александрина Шомова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram