СУ „Екзарх Антим I“ е отличено с престижна световна награда за екоучилище

СУ „Екзарх Антим I“ получи заслужено признание и се нареди сред най-добрите учебни заведения в България, успешно изпълнили всички стъпки от Методологията на Програма „Екоучилища“. Наградата, която училището получи, е най-висшето отличие за забележителни постижения – Зеленият флаг, който се предоставя по проект „Влез в Зеления кръг“, най-мащабната инициатива за въвеждане на екообразованието у нас.

За да бъде почетен труда на учителите и за да се отбележи успехът по най-подобаващ начин, СУ „Екзарх Антим I“ ще се включи в организираната специална Седмица на церемониите по вдигането на Зеления флаг във всички учебни заведения, получили престижната световна награда от 10 до 15 юни.

С церемонията по вдигането на Зеления флаг ще бъдат ознаменуват заслужените постижения на учебното заведение в областта на екообразованието. С това признание „антимовци“ вече са важна част от впечатляващото световно семейство на Екоучилищата, в което членуват 20 милиона ученици и 1,4 милиона учители от 59 000 учебни заведения в над 75 страни по света.

Новината за престижната награда съобщиха в писмо до ръководството на учебното заведение Петя Йорданова – национален координатор на Програма „Екоучилища“ и Станимир Георгиев – председател на Управителния съвет на Българско Движение „Син флаг“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “СУ „Екзарх Антим I“ е отличено с престижна световна награда за екоучилище

  1. И къде е това училлище, не се разбра. С това име има не едно такова. Пишете така ,че да се разбира какво пишете.

Comments are closed.