Стартира предизборната кампания

Ds olil

В петък, 27 септември, стартира официално предизборната кампания и започва надпреварата за 11-те мандата за област Стара Загора.

28 са партиите и коалициите, които се регистрираха в Районната избирателна комисия /РИК/ в Стара Загора за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. Общо 282 са кандидатите за народни представители, които се пускат в надпреварата в 27 Старозагорски многомандатен избирателен район. Те ще се конкурират за 11-те депутатски места, каквато е квотата за областта, което означава, че 25 човека ще се борят за 1 място.
97-годишният Пенчо Ефтимов Невенски е най-възрастният кандидат за народен представител.

За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции.

Предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден и приключва в 24:00 ч. на 25 октомври 2024 г. В последния ден преди изборите е ден за размисъл, а агитацията е забранена. Кампанията се води само на български език. Задгранични избирателни секции ще има в 60 държави. Българските граждани в чужбина, които имат право и желаят да гласуват на изборите трябва да попълнят заявление до 1 октомври. До 5 октомври трябва да определи броят на секциите и местата за гласуване зад граница. По предварителни данни в страната ще бъдат разкрити 11 647 секции, като в 9353 ще се гласува с машина.

Цялата налична информация за избирателните списъци и гласуването в секциите в община Казанлък ще откриете на сайта на Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *