След години на пауза: Колодрумът в Казанлък отново е домакин на пистов шампионат тази събота и неделя

Ds olil

Представители на колоездачни клубове от цялата страна са вече тук за участие в първия от години шампионат на писта, който ще организират Колоездачен клуб „Лястовица -1905“ и Община Казанлък за подрастващи, част от календара на Българската федерация по колоездене. Повече от седмица градският Колодрум се почиства и обработва за предстоящото състезание, което ще се проведе в два дни – на 27 и 28 юли.

„Очакваме включването на всички големи клубове от страната и се надяваме на медали за нашите състезатели. Още от вчера някои от участниците вече тренират на пистата и загряват за събота“, коментира президентът на „Лястовиците“ Смаил Алимов.

Републиканското първенство на писта е за юноши младша възраст и девойки. След повече от 20-годишно прекъсване в града на розите отново ще се излъчат победителите в отделните дисциплини на Държавния личен и отборен шампионат на писта. В съботния участниците ще стартират от 17:00 ч., а в неделя от 9:00 ч., като състезанието ще продължи през целия ден.

За отбора на КК “Лястовица-1905“ при юноши младша възраст ще карат Павел Димитров, Иван Милчев, Николай Лазаров, Ради Димитров, Преслав Кожухаров, при девойките – Симге Кутикова, която доскоро лекуваше контузия и бе аут от състезанията.

Юношите младша възраст на клуба от Казанлък имат множество медали от състезанията по колоездене. Двама от представителите на клуба в тази възраст наскоро участваха с националния отбор в международно състезание в Словения и от тях ще очакваме отново добро представяне на старта. Това са Павел Димитров и Иван Милчев, които взеха участие в Kids tour of Slovenia в началото на юли.


Програма: 

 27 юли от 17.00 часа 

200 м летящ старт 

2000 м индивидуално преследване 

Бързина четвъртфинали 

28 юли от 9.00 часа 

3000 м отборно преследване 

Бързина полуфинал

500 м от място по двойки Скрач 

28 юли от 16.00 часа 

Италианско преследване 

Издръжливост по точки 

Бързина 3-4 място, финал 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram