„Розите“ с трета победа за Купата, гостува ни отбор от елита – Видео

Стажант-репортер: Любомир Люцканов

В среща от последния предварителен кръг на купа ,,България“, възпитаниците на Атанас Апостолов надвиха втородивизионния тим на „Струмска слава“ (Радомир). В началните минути на двубоя двата отбора действаха по-предпазливо и чакаха грешки на противника. Първото опасно положение дойде след центриране на Атанас Йорданов, при което се наложи вратарят на гостите да прави спасяване като отклони топката в горната греда. Малко след това дойде и попадението на Венци Иванов. Той отправи изстрел, в близкия ъгъл, при който вратарят на гостите не се намеси убедително и топката влетя в мрежата.

До края на полувремето имаше само една чиста възможност за попадение на „Струмска слава“. В тази ситуация с важно спасяване се отчете Георги Христов, който запази резултата в полза на „Розова долина“. Второто полувреме започна с фаул пред вратата на гостуващия тим, който Никола Арнаудов не успя да превърне в попадение. След това се откри възможност и пред капитана Иво Иванов след ъглов удар, но топката беше изчистена.

Въпреки това, домакините продължиха с добрата си игра и успяха да достигнат до второ попадение. Главно действащо лице в тази атака беше Деньо Кършаков, който първо даде прекрасно подаване, а след добавка покачи резултата на 2:0. В 82 минута след изпълнение на статично положение се стигна до центриране и гол с глава на Кристиян Митов от „Струмска слава“. Така резултата беше намален, а гостите се опитаха да „притиснат“ съперника.

Въпреки това, казанлъчани достигнаха до още една опасна ситуация. Тя се откри пред влезлия от пейката Иван Чергев, но той не намери топката по най-добрия начин и я прати над вратата.  По този начин, след успех с 2:1 „Розите“ се класират за основната фаза, където ще се изправят срещу елитния отбор „Арда“ (Кърджали).

Срещата ще се изиграе в периода 29-31 октомври. 

Стартов състав за ФК „Розова долина“: Георги Христов (вр); Димитър Димитров; Иво Иванов (к); Атанас Йорданов; Стефан Димитров; Пламен Тенев; Даниел Стефанов; Николай Георгиев; Никола Арнаудов; Йордан Желев; Венцислав Иванов

Резерви: Петър Райчев (вр); Филип Радев; Джамал Бадарин; Деньо Кършаков; Георги Чорбаджийски; Диан Овчаров; Валентин Желязков; Влентин Христов; Иван Чергев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *