ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ посрещна своите ученици за 141-ви път – Видео

Ds olil

69 осмокласници в три паралелки на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ прекрачиха училищния праг за пръв път при откриването на новата учебна 2024/2025 г. Гости на празника на казанлъшката гимназия, която посреща възпитаници за 141-ви път от своето създаване, бяха арх. Петя Георгиева – директор на Дирекция „Устройство, планиране, проектиране и кадастър“ в Община Казанлък, общинските съветници Петя Папазова и Добрин Добрев, както и родители на ученици.

С добре дошли поздрави присъстващите на празника на Профилираната Хуманитарна гимназия настоящият директор Румена Петрова, която тези дни ще предаде щафетата на своя наследник Денислав Тодоров, който е бивш възпитаник на учебното заведение.

„За мен училището не е храм, ако няма вяра, не е дом, ако няма сигурност и уют, не е космос, ако не можем да летим. Пожелавам ви да направите училището своя храм и космос“, посочи Петрова. Бъдете здрави, силни, постигайте всичко, което е в главите ви!“, пожела още директорът.

От името на г-жа Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък, поздравителен адрес към учениците на гимназията прочете арх. Петя Георгиева. На осмокласниците тя пожела учебната година и следващите в училище да бъдат изпълнени с нови знания, а на зрелостниците, които завършат – висок старт в живота, да предадат своите знания във висшите учебни заведения и да се завърнат в нашия град, „да го разкрасят, така както предстои бъдещия ремонт и разкрасяването на училището като културна ценност на Казанлък“.

Приветствия за добре дошли поднесоха на изучаваните английски и немски езици и възпитаници на Хуманитарната гимназия.

По традиция ученикът с най-висок успех от 12 клас на казанлъшката гимназия предаде факела на знанието на ученика, приет с най-висок успех от 8 клас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *