Продължава да е опасно край надлеза „Катекс“

Ds olil

40 дни след обявения старт на ремонта на надлеза „Катекс“ община Казанлък най-сетне започна да затваря улиците, преминаващи под съоръжението. Въпреки опасността от падащи парчета бетон върху хора и автомобили, артериите са отворени. Казанлъчани сигнализираха в редакцията ни, а Пресс ТВ неколкократно предупреди за риск за живота и здравето на гражданите.

Засегаи от днес е ограничено придвижването по ул. „Софроний Врачански“.

Още на 28 април от община Казанлък обявиха официално, че започва реконструкцията и съобщиха временните обходни маршрути, публикувани в кметска заповед.

Чак на 20 май реално започнаха ремонтните дейности, като от администрацията на кметицата се оправдаха, че им трябвали 20 дни да съгласуват обходния трафик с КАТ-Казанлък, макар че той бе спуснат в края на април със заповед на Галя Стоянова.

Днес по-рано община Казанлък от страницата си във Фейсбук уведоми казанлъчани, че затваря улиците под надлеза, а 2 часа по-късно съобщението бе изтрито.

Вчера бяха поставени няколко метални прегради, продължава да стои провиснала оградната лента.

Миналата седмица пострада автомобил на казанлъчка, върху който паднаха отломъци и камъчета. „Смятам, че има и пропуск от община Казанлък тъй като нито има ленти, които да забраняват преминаването нито нищо. Само ще спомена, че отдолу преминават и хора, днес са стъклата на колата утре може да постара човек, тъй като отломките са доста големи…“, написа жената с инициали М.Б., изпратила снимки на щетата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram