Приключи велообиколката „По следите на траките“

Ds olil

Велообиколкатата „По следите на траките“ даде възможност на участниците да опознаят Долината на тракийските царе с колело.Маршрутът започна от Казанлъшката тракийска гробница и включваше обектите : Храм в могила „Оструша“, могила „Грифони“, могила „Шушманец“ и „Хелвеция“.

На всеки един от обектите по маршрута, участниците бяха посрещнати от екскурзовод на ИМ „Искра“, който им разказа интересни факти за всяка една от гробниците.

Велообиколката премина под ръководството на професионалните колоездачи от КК „Лястовица 1905“ и завърши в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“. Там участниците имаха възможност да видят представяне на тракийско облекло и снаряжения от БагаТур и участваха в стрелба с лък, хвърляне на копие и сражение с мечове.

Велообиколката „По следите на траките“ е част от програмата на „Празници в долината на тракийслите царе“. Събитието има опознавателен и образователен характер и цели да популяризира тракийското културно наследство, като едновременно с това поощрява спорта.

Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *