Празник на ракията вдигна градуса на настроението в Крън

Конкурс за пивка плодова ракия в Крън събра ентусиасти производители от региона. Качествата на алкохола оценяваше жури в състав: Янко Запрянов, Добрин Драгнев, Иван Иванов, Никола Пейчев и Петър Щирянов, преди да отсъди кой печели наградата за най-доброто в селекцията. Победител стана Богдан Колев от колоритната крънска фолклорна група „Нашенци“, който получи награда буренце, връчено му от кмета Тодор Малаков.

Второто място в конкурса е за Елена Иванова, а трети е Иван Иванов. Наградата на публиката е за Вангел Вангелов – бутилки с украса, за новата реколта. Всички участници получиха грамоти, а ковачът Стефан Чаков от Крън, който също опита късмета си в конкурса, връчи на членовете на журито по една ръчно направена вилица за барбекю. Защото знаем, че традиционното питие на българина – ракията, е още по-пивка, когато има и мезе.

За доброто настроение на публиката се погрижиха двете групи към местното читалище „Цвятко Радойнов -1885″ – танцова формация ,,Елтимира“ и МФПГ ,,Нашенци“. Поздрав към публиката отправи и малкият самодеец към читалището Константин Богданов, който представи специална песен за ракията. Дори дъждецът, който се изсипа над градчето в обедните часове, не прогони от площада жителите на Крън. С кръшно българско хоро завърши техният празник.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *