„По следите на траките“– обиколѝ Долината на тракийските царе с колоездачите от КК „Лястовица 1905“ 

Ds olil

Община Казанлък и Колоездачен клуб „Лястовица 1905“ ви канят да се присъедините към вълнуващо велоприключение в Долината на тракийските царе. 

 На 7 септември 2024 от 9:00 ч. ще бъде организирана велообиколка от Казанлък до тракийските гробници в района. Маршрутът включва гробниците „Оструша“, „Грифони“, „Хелвеция“ и „Шушманец“, а на финала колоездачите ще бъдат посрещнати с демонстрация на тракийски боеве от Багатур в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“. 

Велообиколката „По следите на траките“ има опознавателен и образователен характер – на всяка една от гробниците колоездачите ще бъдат посрещнати от екскурзовод от ИМ „Искра“, който ще разкаже повече за обекта и откритото в него тракийско наследство. Приключението е подходящо за любители на велотуризма и деца – велообиколката ще премине по изградените велоалеи от Казанлък до всяка една от гробниците под вещото ръководство на професионалните колоездачи от КК „Лястовица – 1905“. Дължината на маршрута е приблизително 12,5 км.  

Очакваме ви на 7 септември 2024 в 9 часа на паркинга на парк „Тюлбето“, където ще стартира велообиколката. За повече информация – следете събитието и онлайн: https://fb.me/e/27GlW2X9c

 Не пропускайте възможността да опознаете Долината на тракийските царе с колело! Събитието е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе 2024.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *