Посрещнахме „Пробега на мира“ в Казанлък – Видео

Ds olil

„Пробегът на мира” в глобална щафета, която има за цел да насърчи сближаването между народите по света и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Тази мащабна мирна инициатива датира от 1987 г. и обхваща вече над 150 страни от всички континенти.

Стартът за годината бе даден от папа Франциск през месец март. Факелът на Пробега се пренася от международен отбор бегачи през 27 европейски страни в 21 000- километровото пътуване през континента. В град Казанлък участниците бяха посрещнати от нашите атлети при ТД „Орлово гнездо“, сред които и ултрамаратонецът Ради Милев, и съпроводени от тях до Музея на розата, където бяха приветствани от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Тя прие факела на Пробега като заяви, че спортът е едно добро и мирно дело, обединяващо хората по света. „Ние сме обединени не само по възраст, но и по сърце, в една единствена кауза и тя е да живеем в мир и да правим света по-добър“, посочи Стоянова.

Над 600 км ще преминат през българските земи участниците в щафетата преди да напуснат нашата страна, за да се отправят в посока Унгария.

В знак на съпричастност към глобалната мисия на атлетите пред музея в парк „Розариум“ в Казанлък бе открит плакет, който ще напомня за това международно събитие и неговата значимост.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *