Посрещане по шампионски за Ружди Ружди и Радостин Тодоров

Ds olil

Олимпийският ни шампион Ружди Ружди, спечелил пореден златен медал за България дисциплината тласкане на гюле, и неговият треньор Радостин Тодоров стъпиха на българска земя. Успешният спортен тандем беше посрещнат на летище София от най-близките, приятели и журналисти. Сред първите, които ги поздравиха и прегърнаха бе и Даниела Тодорова, сестрата на Радостин Тодоров, чието име носи казанлъшкият клуб, за който Ружди се състезава.

„Този медал повече ми тежи от другите, защото минаха много години от последните. Става все по-трудно да се спечели златен медал. Трудно е да стоиш на едно ниво от години, след толкова контузии. Горд съм, че стъпих на върха и отново чух химна на България в най-силното състезание. Чувствам се горд в момента”, сподели Ружди. „Страхувах се кажа, че отивам за медал. Отидох, борих се до последно и имаше резултат“, признава шампионът от игрите в Париж.

Ружди благодари за подкрепата на семейството, приятелите и роднините си, както и на своя треньор, без когото казва, че нямаше да успее. „Той ме научи на абсолютно всичко, каза ми, че трябва да го слушам и ще стана световен шампион”.

Българският златен медалист заяви, че има своите цели и ще продължи да се състезава. „Мога да постигна и по-добри резултати“, сподели Ружди.

Възпитаникът на Радостин Тодоров спечели своята втора титла от параолимпиадата във втория ден на игрите, на 30 август. С 12,40 м в категория F 55 Ружди Ружди стъпи на върха. Първото му олимпийско злато е от Рио през 2016 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram