ПОРАДИ СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ ДЕЙНОСТИ НА ВИК СЕ ОГРАНИЧАВА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТЯ ЕНИНА – КРЪН И В УЧАСТЪЦИ НА ГРАД КРЪН

Ds olil

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 9, ал. 3 от Закона за пътищата и чл. 81, ал. 1 от Наредба № 3 от 16.08.2010 г. за временната организация и безопасност на движението, във връзка с изпълнение на проект “Изграждане на ВиК инфраструктура за територията на град Крън, I етап на строителство, III подетап”.

     РАЗПОРЕЖДАМ:

 ​1. Да се въведе временна организация на участъци, в зависимост от етапа на строително-монтажните дейности по ВиК инфраструктурата, за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства по ул. „Цвятко Радойнов“ в гр. Крън, община Казанлък и път Енина – Крън/ Крън – Енина, както следва:

 1.1. В участъка от кръстовището между ул „Цвятко Радойнов“ и ул. „Петко Манолов“ в посока запад до кръстовището с ул. „Иван Димитров“. 

1.2. Да се въведе временен режим на движение на ППС по обходен маршрут, а именно: – За живущите в района на ул. „Иван Димитров и ул. „Петко Манолов“ (северно и южно от ул. „Цвятко Радойнов“) обходния маршрут от и за гр. Крън, ще се осъществява северно през ул. „Комсомолска“ и южно през ул. „Нарцис“ за свързване с ул. „Иван Димитров и ул. „Цвятко Радойнов“. 

​1.3. Да се въведе временен режим на движение по междуселищната автобусна линия № 5 „Бузовград – Казанлък – Крън – Енина“, а именно: ​- за влизане в гр. Крън от с. Енина по маршрут ул. „Петко Манолов“ на север по ул. „Комсомолска“, ул. „Иван Димитров и включване към ул. „Цвятко Радойнов“, както и обратно. ​- живущите в района на затворения участък да ползват спирка „Център“; – в останала си част линията се запазва със съответното разписание. ​

 ​2. Да се въведе временна организация на движение, след като са налице всички условия за организация и безопасност на движението, а именно: 

2.1. Спазване изискванията на Наредба № 3/16.08.2010 г. за временна организация и безопасност на движението при извършване на строително монтажни работи по пътищата и улиците;

 2.2. Стриктно изпълнена на място сигнализация спрямо спазени изисквания на Наредба № 3/16.08.2010 г. за временна организация и безопасност на движението при извършване на строителни монтажни работи по пътищата и улиците;

 2.3. Всички временни пътни знаци следва да се отстранят след отмяна на въведената временната организация цитирана в т. 1 и т.2. 2.4. Да се осъществява контрол на средствата, чрез които е въведена временна организация и безопасност на движението. ​

3. Срок на действие на временната организация на движението от 06:00 часа на 14.09.2024 г. до 23:59 часа на 17.09.2024 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *