Помощ за Шипка пристигна от Копенхаген

Ds olil

Средства за мебели за обзавеждането на ремонтиращия се дом на сем. Чуканови от Шипка дари Светла Трасборг. Казанлъчанката, живееща от години в Копенхаген, се включи в кампанията на Медийна група „Вис виталис“, наречена „В помощ на Шипка“, чийто акцент е обновяването на 141-годишната къща, обитавана от най-бедното семейство в градчето.

Светла Трасборг е директор на Българското училище “Иван Вазов” в датската столица, което е създадено с цел разпространяване на българския език, литература, история и култура сред живеещите в Дания деца от български произход. Дългогодишно приятелство свързва Светла и кмета на Шипка Веска Панайотова и то е причината българката с датски паспорт да реши да дари средства за кампанията.

Къщата на Чуканови пострада тежко по време на гибелната градушка на 13 юни, унищожила покриви, реколта, дограми, коли. Семейството не може да се справи само с ремонта на дома му, строена през 1883 г.

Пресс ТВ вече няколко пъти разказа за незавидната съдба на сем. Чуканови – пенсионираната по болест Радостина и трите ѝ деца. Двете ѝ дъщери са болни и не са способни да се грижат за себе си. Синът ѝ Боян е единственият работещ в семейството, четиримата се издържат от неговата заплата на озеленител в „Арсенал“ и пенсията на майката, общо месечно около 1 500 лева.

В кампанията „В помощ на Шипка“ на Медийна група „Вис виталис“ се включиха десетки фирми и частни дарители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram