Повече от 100 000 лева са даренията за кампанията „В помощ на Шипка“

„Само когато сме обединени, съпричастни и толерантни ще можем да преодолеем всяко бедствие“, коментира кметът на Шипка Веска Панайотова, която четири месеца след опустошителната градушка и порой, ударили жестоко градчето на 13 юни, разказа на брифинг за отстраняването на щетите и усилията на шипченци да се справят с последствията.

„Доброто няма цвят, етническа или политическа принадлежност“, добави кметът Панайотова и посочи, че щетите са вероятно от порядъка на няколко милиона лева – всички къщи и автомобили бяха засегнати, а реколтата 100% унищожена, но благодарение на упоритостта на жителите на Шипка и дарителите, днес градчето е възстановено с някои изключения – храмът „Рождество Христово“ и читалището.

„Повече от 100 000 лева са даренията за кампанията „В помощ на Шипка“, организирана от Медийна група „Вис виталис“, чрез която бе напълно обновена 141-годишната къща на най-бедното семейство в Шипка – Чуканови“, посочи Панайотова. 66-годишната Радостина, пенсионирана по болест, двете ѝ дъщери Веляна и Златина – и двете болни и неспособни да се грижат сами за себе си, и синът ѝ Боян – единствен работещ, получиха напълно ремонтирана външно и вътрешно къща, вътрешен санитарен възел, какъвто семейството никога не е имало, нова ВиК инсталация, мазилка, ограда и врати.

„Всяка една постъпила стотинка е отчетена“, подчерта Веска Панайотова и предостави на журналистите протоколите и описите на даренията.

Панайотова разказа за десетките фирми и физически лица, включили се в „В помощ на Шипка“ и им благодари. Специални благодарности тя отправи към „Арсенал“ АД и „Арсенал“ 2000″ – най-крупният дарител, и към Община Казанлък и кмета Галина Стоянова.

На брифинга присъства и изп. директор на Медийна група „Вис виталис“ Славка Самарска, която сподели, че веднага след бедствието никой от журналистите и служителите в пресгрупата не е имал никакво колебание, че трябва веднага да стартира кампания за подпомагане на пострадалите. Тя също благодари на всички участници и заяви, че Медийна група „Вис виталис“ е винаги в готовност да се притече на помощ на нуждаещи се.

Цялата информация за кампанията „В помощ на Шипка“ можете да проследите тук: https://presstv.bg/category/campaigns/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *