ПГ „Иван Хаджиенов“ инициира среща за споделяне на успешни практики по „Еразъм+“ – Видео

Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ се включи в инициативата „ДНИ ЕРАЗЪМ 2024“ и стана домакин за втори път на среща, на която представители на детски градини и училища, НПО и образователни институции от гр. Казанлък и региона споделиха своя опит и постижения в изпълнението на проекти по програма „Еразъм+“. Специални гости на събитието в казанлъшката гимназия бяха представители на Центъра за развитие на човешките ресурси, който е национална структура за управление на европейските образователни програми. Още от 1999г. Центърът е включен активно в администрирането и управлението на европейските образователни програми и инициативи.

Община Казанлък бе представена от зам.-кмета Аксения Тилева, която поздрави домакините на срещата за успешното осъществяване на международните проекти и за примера, който дават на останалите участници в сферата на образованието.

Целта на събитието бе и да мотивира тези, които още не са се възползвали от възможностите за кандидатстване по програмата, да го направят, поясни преподавателят от ПГ „Иван Хаджиенов“ Красимира Чорбаджийска, която е координатор по проектите в казанлъшкото училище.

Вече 12 години ПГ „Иван Хаджиенов“ работи по проекти на „Еразъм+“. 12 са международните проекти за мобилност и партньорства, осъществени през годините, с включени 300 участници в проектните дейности. Училището има 18 чуждестранни партньори по тях, 9 са посетените от учителите и учениците държави и три пъти ПГ „Иван Хаджиенов“ е посрещало участници по проектите. За времето от 2012 г. до 2024 г. Професионалната гимназия има спечелени 3 признания за качество – Акредитация VET, Акредитация SCH и Харта за мобилност.  

В рамките на ежегодните „Дни Еразъм 2024“(14 -19 октомври) в учебното заведение пред класовете от 10 и 11 клас бяха представени мобилностите за 2024 г. и предстоящите за 2025 г. в Кипър, Испания и Словакия.

Събитието бе първо от поредицата за отбелязването на 100-годишния юбилей на учебното заведение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *