От Кметството в Шипка предупредиха за измамници, заподозрени са и в кражби

Ds olil

Природното бедствие от 13 юни предизвика поражения почти на всяко домакинство от градчето. Кметството в Шипка направи организация за нуждаещи се и дарителите на керемиди, определяйки място за депо, пояснява кметът Василка Панайотова, която предупреждава за хитри „строители“, тръгнали на тълпи да предлагат своите услуги, понякога твърде настоятелно и нахално. „Получени бяха сигнали, че договарят едни условия и след разкриване на покрива ги променят с нови, както и заплашване на домакините…За последното денонощие бе установено ограбване на керемидите от депото. Подаден бе и сигнал, че изобретателни търговци събират здрави керемиди от съседни села в помощ за гр. Шипка, които после „в схема“ се предлагат от самите майстори на покриви“, съобщават от Кметството в градчето. Във вечерните часове снощи тъмен бус е посегнал на складираните керемиди за ремонт на покрива на църквата „Успение Богородично“.

„Недопустимо е! Шипка пострада от природно бедствие , но не трябва да допускаме да пострада от набезите на изобретателните измамници. Бъдете бдителни и сигнализирайте на тел. 112 при нужда“, предупреждават от местната власт.

И днес продължава записването на нуждаещи се от керемиди в Кметство Шипка, както и на тел.0886799894, 0899516119.

Всичко за помощта, осигурена от представители на бизнеса в Казанлък и региона, както и на граждани, участващи в кампанията на МГ „Вис виталис“, може да откриете в поредица от публикации в раздел Кампании: https://presstv.bg/category/campaigns/ .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram