Открито за медиацията и в Казанлък, кампанията тече в парк „Розариум“ – Видео

Ds olil

Проектът „Открито за медиацията – медиация в полза на общността“ представя пред казанлъчани днес екип на Националната асоциация на медиаторите с председател Милена Гунчева. Срещите с граждани са пред Музея на розата в парк „Розариум“ днес, до 17:00 ч., където е разположен мобилен екип, разясняващ за ролята на медиаторите и с оглед на промените в законодателството. Съгласно новостите, от 1 юли 2024 г. по шест вида висящи съдебни дела съдът ще изпраща страните задължително за медиация. В 12 други случая съдът ще преценява дали е необходима такава първа среща.

Проектът е в помощ на гражданите във връзка с промените в Закона за управление на етажната собственост и задължителното препращане към медиация на собственици, ползватели или обитатели на самостоятелни обекти в сграда в режим на етажна собственост.

При необходимост за разрешаване на спорове от всякакво естество, може да бъде потърсена и помощ от медиатор още днес, заявяват от Асоциацията, чиято дейност намира подкрепа и на Община Казанлък. Ние сме втората община от предвидените срещи по разясняване на настъпилите промени в законодателството и за обучение на социални и общински работници по темата.

В Казанлък към кампанията на колегите си от Асоциацията се присъедини и медиаторът Ирена Кацарова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram