Отборът на РД ПБЗН – Стара Загора е победител в 5-ия турнир за купа „Севтополис“

Ds olil

Традиционният турнир по пожароприложен спорт за купа „Севтополис“ се проведе в Казанлък от 10 до 12 юни с участието на едни от най-добрите отбори в страната. Арени на техните битки за спечелване на трофея и за индивидуалните отличия в отделните дисциплини бяха сградата на казанлъшката Пожарна и стадион „Севтополис“.

В дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ третото място бе за Йордан Желев от Стара Загора, а второто място за съотборника му Георги Георгиев. Първенец в дисциплината е Християн Христов от отбора на Плевен. Най-добрите 8 от редовните опити се състезаваха на принципа на директните елиминации за купата на директора на РДПБЗН – Стара Загора, която тази година бе за състезателят на Пловдив Михаил Костов.

При 100-метровата пътека бронзовото отличие бе са Деян Огнянов от Стара Загора, среброто за Михаил Костов, а златният медал украси врата на Венелин Георгиев от Враца.

В Двубоя победител бе Михаил Костов, а подгласници му бяха Георги Георгиев и Християн Христов, заели съответно второто и третото място.

В „100-метровата щафета с препятствия“ златните медали бяха за квартета на Стара Загора. Сребърните отпътуваха за гр. Пловдив, а с бронза се поздравиха РДПБЗН – Кърджали.

В популярната като най-пожарникарската дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“ златото бе за дебютантите в турнира отборът на РДПБЗН – Шумен. След тях се наредиха седмиците за РДПБЗН – Пловдив и РДПБЗН – Кърджали.

Отборите направиха и по 2 допълнителни опита с мотопомпа Rossenbauer Fox 4. Като най-бързи с време 28.12 секунди огнеборците от РДПБЗН – Плевен, които грабнаха и специалната купа.

Комплексен победител в 5 турнир по ППС за купа „Севтополис“ е отборът на РДПБЗН – Стара Загора с общо наказателни 7 точки. Сребърната купа с 11 наказателни точки бе завоювана от РДПБЗН – Пловдив, а бронзът бе за РДПБЗН – Враца, постигнали 13 точки.

В надпреварата участваха и жени в индивидуалните дисциплини. Победното трио бе Тихомира Бонева, Десислава Димитрова и Деси Сугарева от Факултет ПБЗН при Академия на МВР.

Наградите бяха връчени от директора на ГДПБЗН – МВР гл. комисар Ал. Джартов, директора на РДПБЗН – Стара Загора ст. комисар Стоян Колев, директора на РДПБЗН – Враца комисар Кирил Василев, директора на РДПБЗН – Кърджали комисар Сергей Заимов, директора на ЦСПП по ПБЗН комисар Мирослав Митев и зам.-кмета на Община Казанлък Драгомир Петков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram