Олимпийските ни медалистки по художествена гимнастика с първи мастер клас в Казанлък – Видео и Снимки

Изненадваща бе появата в зала „Севтополис“ на „диамантените момичета“ на художествената ни гимнастика – ансамбълът, който донесе златни медали за България от олимпиадата в Токио през 2021 г. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова вече не са активни състезателки, но все още имат много общо със спорта, който продължава да увлича десетки български деца, тръгнали по стъпките на шампионките. Част от тях са създали семейства, други имат своите нови интереси и различни от гимнастиката пътища, но отново са заедно и с поредица от мастърс класове преподават на младите таланти от своя опит и знания.

Гимнастичките на Мариана Ламбова и Милена Калайджиева от „Розова долина“ бяха първите, с които звездите на националния ни отбор се срещнаха, а казанлъшкият клуб е сред трите избраните това да се случи. Момичетата бяха радушно посрещнати в залата за тренировки на „Розова долина“. Поднесени им бяха подаръци и изненади, а публиката приветства горещо българските спортистки. Олимпийските ни шампионки бяха поздравени от името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и получиха подръчни комплекти от рекламни материали за града на розите.

За програмата и проекта, по който работят заедно, разказва мениджърът Паулина Петрова. След Казанлък „диамантените ни момичета“ ще гостуват в Търговище и Мездра.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *