Одобриха ремонти на улици, междублокови и тротоарни пространства в гр. Казанлък и населените места на общината

Ds olil

На извънредната си сесия днес общинските съветници на Казанлък гласуваха за обектите за включване в списъка за „Ремонт на улици, междублокови и тротоарни пространства в гр. Казанлък и населените места на община Казанлък“, за финансиране със средства от кредит, одобрен с Решение 219/25.07.2024 г. на Общински съвет – Казанлък.
На проведена среща с кметове на населените места е взето решение за разпределение на средствата по кредита с максимален размер на дълга 5 млн. лв, като в общинската администрация са постъпили предложения за ремонти на улици с лошо качество на настилките. Вече са направени огледи и са изготвени прогнозни стойности за обектите, съобразно обема от необходимите строително-монтажни работи, които ще бъдат предприети.
За град Казанлък са предложени междублокови пространства, в които се премахват стари метални гаражи и се освобождават пространства за изграждане на места за паркиране. Предложението за град Казанлък включва както междублокови пространства в централна градска част, така и такива в двата големи жилищни квартала – кв. “Изток“ и кв. “Васил Левски“.

Всички предложени обекти от кметствата по населени места

Град Крън ще получи 800 000 лв.заради лошото състояние на пътната инфраструктура, настъпило в следствие изграждането на водния цикъл. 

За град Казанлък ще бъдат отделени 480 000 лв.

Средните населени места се делят на две подгрупи: от 500-1500 души и от 1500-2500 души. Те ще получат съответно  200 000 лв и 260 000 лв. Село Копринка – 320 000 лв.

Малките населени места – Средногорово, Голямо Дряново и Горно Изворово ще разполагат със 100 000 лв. 

Тези средства са целеви и всеки кмет ще реши дали да ги използва за бордюри, тротоари, цялостно асфалтиране на улици или за ремонтни дейности по асфалтовата настилка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram