Обновяват пътната маркировка около учебните заведения в община Павел баня 

Ds olil

В ход е обновяване на хоризонталната маркировка около учебните и детски заведения в община Павел баня, след като кметът Иса Бесоолу започна активна подготовка по посрещане на ученици и възпитаници на ясли и градини през новата учебна година. 

Използваният материал за освежаване на пешеходните пътеки е със светлоотразителни елементи. Това повишава видимостта за пешеходци и водачи на МПС, особено в малките часове на денонощието, и намалява риска от пътно-транспортни произшествия. 

С освежена маркировка вече са пешеходните пътеки при двете училища в града – СУ “Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. 

По разпореждане на кмета Бесоолу се обновява и вертикалната сигнализация около училищата и детските градини в общината. Където е необходимо, се поставят нови пътни знаци, подменяйки старите. 

Освен освежаване на пътната маркировка, служители от Община Павел баня извършват огледи за наличието и на опасни сухи клони или дървета в пространствата около учебните заведения. Целта е да се осигурят добри условия и максимална безопасност за децата преди началото на учебния процес.

Кметът Иса Бесоолу отправя апел към водачите на МПС да бъдат внимателни, преминавайки през пътните участъци, където все още работят общинските служители. 

От днес започва и почистването на дворните пространства, за които на вчерашната работна среща директорите на училища потърсиха съдействие от кмета Бесоолу. 

На територията на община Павел баня има 10 учебни заведения, които на 16 септември ще отворят врати за своите ученици. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *