Новоучреденото сдружение “ЕСТЕСТВЕН ИНТЕЛЕКТ” ще управлява Академията за таланти в с.Розово

Ds olil

Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, което ще управлява Академията за таланти в с. Розово, бе учредено на 17.09.2024 г. в град Казанлък. Учредителите му решиха то да носи името „Естествен интелект“.

„Това е сдружението,което ще има отговорността да управлява  Академията в село Розово. Така я наричаме, защото едно затворено училище оживя, благодарение на реконструкцията си, както и на много млади хора и общественността в село Розово, които искат тази сграда да заживее с децата и талантите им. Децата, които имат желание да опознават света, да се развиват и да станат достойни хора. Академията ще бъде място за нови открития и хора на следващия век”, каза при учредяването кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Учредителите приеха устав на Сдружението и избраха с пълно единодушие Управителен съвет и контролни органи за срок от 3 години.

Управителният съвет се състои от: заместник-кметът на Община Казанлък-Аксения Тилева, бизнесменът Белослав Белчев, Венцислав Колев- кмет на с.Розово, Вероника Коева и Михаела Иванова-членове на обществения съвет. Тричленен ще бъде контролният съвет на Сдружението, в състав: Десислава Тинева, Анета Артинова и Здравко Балевски.

Основната дейност на Сдружението ще бъде свързана с извънучилищни занятия, пълноценно личностно и социално развитие на деца и младежи с изявен интерес в областта на науката, изкуствата и спорта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *