Не позволиха строежа на фотоволтаична централа край Черганово – Видео

Ds olil

С 28 гласа „За“ и само двама „Въздържал се“ Общинският съвет на Казанлък не допусна искането на „Актив Енерджи“ ООД, дружество, представлявано от Милчо Павлов и Петър Желязков, да получи съгласие за изграждане на фотоволтаична електроцентрала върху общински имоти край Черганово. В присъствието на жители на населеното място, които открито са заявили в подписка нежеланието си за това намерение, представители на политическите партии и коалиции в Общинския съвет изразиха позиции срещу заявената инвестиция. Единствено с „Възраждал се“ гласуваха съветниците Стоян Чачкаров и Стоян Петров.

По темата в зала „Инфра“ днес говориха Иван Лапчев от ПП-ДБ, Стоян Чачкаров от ГЕРБ-СДС, Пламен Караджов от „БСП за България“, Младен Желев от ГЕРБ- СДС и Живка Железова от ИТН.

438 жители на с. Черганово и 21 от членовете на Ловната дружинка са се подписали срещу изграждането на фотоволтаичния парк, беше съобщено по време на изслушването на съветниците по темата. Всички комисии в Общинския съвет, разгледали предложението, също са били за отказ за предварително съгласие за учредяване на възмездно право на строеж за изграждане на фотоволтаичната

централа на „Актив Енерджи“.

Собственикът на капитала на дружеството е свързан с офшорна компания, намираща се в Китай, посочи Живка Железова, която прикани за по-детайлно проучване на бъдещите инвеститори, допитващи се до Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram