На модерно енергоспестяващо осветление се радват жителите на Казанлък, Шипка, Крън и Розово след приключил проект – Видео

4 501 светодиодни осветителни тела са монтирани в рамките на приключилия проект „Рехабилитация и модернизация на системата на външно изкуствено осветление на община Казанлък“ в четирите населени места Казанлък, Шипка, Крън и село Розово по Плана за възстановяване и устойчивост, със 100% безвъзмездно финансиране и със срок на действие 21 февруари 2025 г. Стойността на проекта е 1 232 671 лв. с ДДС, като европейските средства са в размер 1 029 876, 33 лв., а националното финансиране е 202 794,67 лв.

4 501 светодиодни осветителни тела са монтирани в рамките на проекта в четирите населени места в община Казанлък, отчете на заключителна пресконференция зам.-кметът на Община Казанлък Аксения Тилева, на която присъстваха административния координатор на проекта Мариела Цекова и участниците в изготвянето му. 17 табла за управление и контрол са поставени, както и 5 фотоволтаични светодиодни осветители в района на спортен комплекс „Шампион“до велоалеята, свързваща гр. Казанлък и с. Енина. В резултат на реализираните действия, който стартираха през лятото на 2023 г., в градовете Казанлък, Крън, Шипка и в с. Розово вече е по-светло на много повече места, благодарение на новите енергоспестяващи осветителни тела, които се очаква да спестят от сметките на Общината поне 30 % от разходите, посочи Мариела Цекова.

Община Казанлък е подала друго проектно предложение за енергийна ефективност чрез технологично обновление и модернизация на системите за външно изкуствено осветление, което очаква одобрение. То обхваща останалите 14 населени места в общината, в които предстои внедряване на същите мерки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *