Национален фестивал на Ореха, с. Голямо Дряново

Тази събота, 19.10, в село Голямо Дряново ще се проведе IX Национален фестивал на Ореха.

Повече от 40 производители и над 60 занаятчии от цялата страна ще допринесат за българския дух и настроение, като представят своите автентични продукти и ръчно изработени изделия. За любителите на приключенията ще има и специална площадка за конна езда, а за кулинарните ценители – изобилие от вкусни изкушения, вдъхновени от Ореха!

Програмата ще започне в 10:00 с благотворителна кулинарна изложба на ястия с орехи. В 12:00 ще бъде официалното откриване на фестивала, следвано от богата програма – пресъздаване на народни традиции, фолклорна програма с участието на танцови групи, а в 14:30 гостите ще се насладят на изпълнение от Сестри Диневи.

Тази година празникът ще бъде не само вкусен и забавен, но и невероятно красив! Улиците и площадът ще бъдат богато украсени с цветни декорации, традиционни мотиви и артистични акценти, създаващи перфектната атмосфера за празнично настроение.

Фестивалът се провежда под патронажа на Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *