Музикалната визитка на Казанлък: Стефка Денева и ВС „Искрица“ – Видео

В октомври стартира новият творчески сезон за вокалната студия, ръководена от обичания и уважаван музикален педагог Стефка Денева, емблематично име за Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ и НЧ „Искра-1860“, за Казанлък и неговата музикална история. Над 40 години от своя житейски и професионален път тя посвещава на младите таланти, които открива и води „за ръка“ към сцените. Дава им това, от което прохождащите певици и певци се нуждаят най-много – вокалното майсторство, но и кураж и самочувствие, за да сбъдват мечтите си.

А новите попълнения в ВС „Искрица“ вече са тук и репетират, защото ги очаква наситен със събития календар и един вдъхновител, който вярва в тях и им помага да се развиват. А и предстоят празници. Самата школа скоро ще навърши 60 години, а вокалната група „Искрица“ ще стане на 30 г.

Вокална група „Искрица“ е създадена през 1995 година. В годините тя се разраства и преминава във Вокална студия с три групи – „Искрица-бейби”, „Искрица-джуниър” и „Искрица-гранд”. Възпитаниците й са носители на стотици призови награди от редица национални и международни музикални конкурси.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *