Моника Динева: Ние от БСП имаме своите постижения за подобряване на здравеопазването в региона  

Пред шатрата на БСП в Казанлък на централния площад днес в Града на розите, желаещите да се срещнат с кандидата за народен представител адвокат Моника Динева и да разговарят с нея, поставиха редица наболели въпроси, чакащи своето решение.

Доходите на работещите бедни, обещаваното увеличение на пенсиите с едва 3%, високата инфлация, липсата на животоподдържащи лекарства, личните лекари, превърнати в администратори, са само част от поставените щекотливи питания как тези проблеми могат да се преодолеят.

Моника Динева е юристът на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски “ в Казанлък от 16 години. Юрист на болница, обслужваща пет общини и пет мандата общински съветник с ясно заявени позиции по темата „здравеопазване“.

Моника Динева е вносител на доклад за кандидатстване за безвъзмездна помощ по програма ФАР за създаване и функциониране на услугата „Отделение за остри психиатрични разстройства“ към болницата в Казанлък. Това отделение функционира  вече  15 години.

Моника Динева е вносител на проект за решение относно кандидатстване на ‘МБАЛ – Казанлък’ ЕООД за усвояване на средства по ОП ‘Регионално развитие’ 2007 г. – 2013 г., мярка ‘Подкрепа за обновяване и модернизация на държавни лечебни заведения в градските агломерации. Проектът е реализиран. Закупена е нова апаратура.

На заинтересованите граждани днес Моника Динева припомни, че още през 2013 г. Общинският съвет единодушно прие Правилник за финансиране от местния бюджет на двойки с репродуктивни проблеми, в чието разработване е участвала. През миналата 2023 г. в бюджета на Община Казанлък са заделени 30 000 лева за целта, подпомогнати са 17 двойки, родени са 2 бебета.

„От няколко години гласуваме ежегодно бюджет за лекари специализанти и медицински специалисти, работещи в казанлъшката болница“, уточни Моника Динева.

„От БСП имаме нашите постижения за развитието на здравеопазването в региона“, отбеляза кандидатът за народен представител Моника Динева, за която гласуваме в интегралната бюлетина с №28 и преференция 103 на парламентарните избори на 27 октомври.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

        

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *