Моника Динева: БСП има своите постижения за подобряване на здравеопазването в региона  

Пред шатрата на БСП в Казанлък на централния площад вчера желаещите да се срещнат с кандидата за народен представител адвокат Моника Динева и да разговарят с нея, поставиха редица наболели въпроси, чакащи своето решение.

Доходите на работещите бедни, обещаваното увеличение на пенсиите с едва 3%, високата инфлация, липсата на животоподдържащи лекарства, личните лекари, превърнати в администратори, са само част от поставените щекотливи питания как тези проблеми могат да се преодолеят.

Моника Динева е юристът на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски “ в Казанлък от 16 години. Юрист на болница, обслужваща пет общини и пет мандата общински съветник с ясно заявени позиции по темата „здравеопазване“.

Моника Динева е вносител на доклад за кандидатстване за безвъзмездна помощ по програма ФАР за създаване и функциониране на услугата „Отделение за остри психиатрични разстройства“ към болницата в Казанлък. Това отделение функционира  вече  15 години.

Моника Динева е вносител на проект за решение относно кандидатстване на ‘МБАЛ – Казанлък’ ЕООД за усвояване на средства по ОП ‘Регионално развитие’ 2007 г. – 2013 г., мярка ‘Подкрепа за обновяване и модернизация на държавни лечебни заведения в градските агломерации. Проектът е реализиран. Закупена е нова апаратура.

Това са големите ми гордости.

На заинтересованите граждани днес Моника Динева припомни, че още през 2013 г. Общинският съвет единодушно приема Правилник за финансиране от местния бюджет на двойки с репродуктивни проблеми, в чието разработване е участвала. През миналата 2023 г. в бюджета на Община Казанлък са заделени 30 000 лева за целта, подпомогнати са 17 двойки, родени са 2 бебета. От няколко години местният парламент гласува ежегодно бюджет за лекари специализанти и медицински специалисти, работещи в казанлъшката болница.

„От БСП имаме нашите постижения за развитието на здравеопазването в региона“, отбеляза кандидатът за народен представител Моника Динева, за която гласуваме в интегралната бюлетина с №28 и преференция 103 на парламентарните избори на 27 октомври.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!       

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *