Люлка за децата с увреждания ще заработи от 31 май в парк „Розариум“

Кампанията за събиране на средства и закупуване на специализирана люлка за деца в инвалидни колички приключи успешно. Тя бе инициирана от Обществения съвет към ОУ „Кулата“ град Казанлък под наслов „Да играем заедно“, част от проекта „Различните деца на България“.
Събрани са общо 8470 лева.
Кампанията започна с Коледен базар в ОУ „Кулата“, продължи с инициатива на читалището в село Черганово, а в април се състоя благотворителен концерт в читалище „Искра“. Тогава събраната сума бе в размер на 6680 лева. Остатъкът от почти 1800 лева бе дарен от Ротари клуб – Казанлък.
Люлката е дарение към Община Казанлък и ще бъде монтирана в Парк „Розариум“ гр. Казанлък на 31 май, ден преди детския празник.

Люлката е единствена по рода си и уникална за България, тъй като дава реална възможност на деца с двигателни проблеми да изградят увереност, да се адаптират към детската площадка, играейки на едно място с останалите.
Организаторите изказват своите благодарности на г-жа Сребра Касева, заместник-кмет на Община Казанлък, г-жа Донка Симеонова, Директор на ОУ „Кулата“, Ротари клуб „Казанлък“ и на всички, които припознаха и подкрепиха тази благородна кауза. Огромната заслуга за успеха е на Куленските учители и ученици и всички останали доброволци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram