Лекарства и санитарни материали за болната Златина Чуканова дари адвокат Моника Динева

Ds olil

Превързочни материали и лекарства получи като дарение семейството, което е най-бедното в Шипка и чиято 140-годишна къща тази нощ отново бе наводнена заради изпочупените керемиди на покрива след градушката на 13 юни.

Сестрите Веляна и Златина живеят с пенсионираната си по болест майка Радостина и с брат си Боян в изключителна бедност. Работи само той, защото младите жени не са способни да се грижат сами за себе си. Веляна е с шизофрения и е асоциална, а Златина е онкоболна, наскоро е оперирана и ѝ е отстранена едната гърда, в процес на химиотерапия е. Нуждае се от ежедневно от почистване и промиване на раната, което прави майка ѝ.

За два месеца нуждата от санитарни материали и медикаменти обезпечи адвокат Моника Динева, която посети на място семейство Чуканови и пое и ангажимента и за бъдещи доставки, за да бъде спокойна Златина. Юристката дари и спално бельо за всички.

Семейството, до което непрекъснато е кметът на Шипка Веска Панайотова, искрено благодари за жеста, а общинският съветник и зам.-председател на местния парламент адвокат Динева обеща отново да ги посети.

Нас снимката долу: Постелята на онкоболната Златина Чуканова

Нас снимката долу: Златина Чуканова и майка ѝ Радостина в кухнята им, която бе наводнена снощи

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram