Кънчево спечели! Отмениха решението за строеж на фотоволтаичната централа

Ds olil

С 35 гласа, при двама отсъстващи, общинските съветници на Казанлък отмениха своето решение, взето на последното заседание в декември, с което дадоха зелена светлина на инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаична централа в землището на казанлъшкото село Кънчево.

До това се стигна, след като в деловодството на ОбС Казанлък беше депозирана Заповед №АК-01-ЗД-1/04.01.2024 г. на Областния управител на област Стара Загора, с която, на основание чл.45, ал.4 от ЗМСМА, тя върна решението за ново обсъждане, като незаконосъобразно. Последваха два протеста, в които се чуха възраженията на хората от Кънчево и на кмета на селото Стойно Стойнев.

Срещу учредяването на право на строеж в полза на „ДЖИ ЕЙЧ ПРОЕКТ“ ООД се обявиха представителите на всички политически партии и коалиции в местния парламент, като от трибуната днес говориха от името на своите групи Димитър Пашев и д-р Калин Калинов от „Възраждане“, Живка Железова от ИТН, Пламен Караджов от „БСП за България“, Младен Желев от ГЕРБ, както и кметът на с. Кънчево. Жители на селото също присъстваха на заседанието, за да чуят решението на общинските съветници, които днес заседаваха извънредно.

Решение №14/22.12.2023 г. бе прието на заседание на Общински съвет – Казанлък, проведено на 22.12.2023 г., а днес бе отменено. Ще бъдем нащрек, защото битката за Кънчево вероятно не е приключила, заканиха се жителите на селото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram