Копринка празнува на 19 октомври

Концерти и спортни събития ще бележат финала на седмицата, а празникът – събор на село Копринка ще е със специалното участие на оркестър „Пловдив“. Народното веселие е в съботния ден от 15:00 ч. Програмата започва още в петъчната вечер с изложба на снимки и рисунки „Копринка през моите очи“, концерт на млади таланти и светлинно шоу.  В съботния ден предстоят още забавления за най-малките, футболни срещи и творчески работилници за децата.

Копринка чества своя празник на 19 октомври – денят, в който православната ни църква почита Свети Иван Рилски Чудотворец – покровител на българския народ. Храмът в селото носи името на на българския Чудотворец. Навършват се 90 години от преименуването на село Салтъково в Копринка. Това се случва със Заповед 2820 на Министерство на вътрешните работи и народното здраве, обнародвана на 14 август 1934 г. , с която се променят имената на общо 1043 населени места в царство България.

Във връзка с годишнината, НЧ”Пробуда-1920” и Кметство с. Копринка организираха конкурс за фотография „Копринка през моите очи”. Снимките ще бъдат събрани в албум. Наградите ще бъдат връчени в деня на събора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *