Кметът на община Казанлък“Да направим така, че хората да живеят по-добре днес, не след 5 години!“

Ds olil

„През февруари и март 2024 г., аз, в качеството си на кмет, имах срещи с гражданите на община Казанлък във всички населени места и в четирите квартала на град Казанлък, по повод Програмата ми за управление за следващите 4 години. Основното, което пожелаха хората е да се обърне внимание на населените места и желанието им за повече асфалтирани улици, за да живеят нормално в селата, така както и в града. Парите за капиталови разходи се разпределят пропорционално на всяко населено място – 19 населени места и в града съответно.“

Това заяви на днешното заседание на Общински съвет Казанлък, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. Тя подчерта, че в Община Казанлък 12 години 50 % от капиталовата програма за асфалтиране отива в селата и 50 % в града, на фона на десетки общини, в които по никакъв начин не се извършват капиталови ремонти в селата. По повод този въпрос Галина Стоянова внесе доклад за поемане на общински дълг за асфалтиране и рехабилитация на улична мрежа и междублокови пространства с максимален размер 5 000 000 лв. Подобно действие е оправдано, предвид, че община Казанлък няма никакъв дълг и никакви задължения и всяка година изравнителната й субсидия расте.

Кметът на община Казанлък увери, че е направено предварително проучване между 10 банки и ще бъде извършена процедура за избор на най-добрите условия за дълга и пое ангажимент той да не се прехвърля за следващия мандат.

Пресцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram