Като „свят от жизненост и светлинни следи“ е изложбата на Радиана Георгиева в Голямо Дряново

Ds olil

Изложба „Акварели“ на Радиана Георгиева е подредена от вчера в Ланковата къща в казанлъшкото село Голямо Дряново и ще бъде на разположение на публиката през следващите два месеца.
Леки, ефирни пейзажи, почти идилични – каквито само техниката на акварела позволява, са сред 10-те творби.

„Да избереш за своето начало една от най-трудните техники в живописта, предполага характер, упоритост и почти встрастяване в работата с водата и боите. Идилия, Лодки, Игра в морето, По изгрев, Златна есен – са само някои от именуванията на всеки един отделен свят от жизненост, светлинни следи, ведро настроение. Веселата игра с пространството въвлича, придърпва, кара те да забравиш външния свят и да „влезеш“ в уютния свят на картината. И точно заради усещането, че художникът е победил в „борбата“ с материала, за зрителя остава само чистото наслаждение от картината“, коментира организаторът Женя Димова.
Свързана със село Голямо Дряново, авторката тайнствено ни оставя да гадаем за прототипите на някои от най-красивите си пейзажи.

Първата ѝ самостоятелна изложба бе през 2018 г. в Музея на фотографията в Казанлък и бе благотворителна в помощ на нуждаеща се от лечение майка на две деца.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram